Integrated IT Solutions

Lauta siivittää työntekoa

Artikkeli on julkaistu Kotilääkäri -lehden numerossa 8/2015, kirjoittaneet Sanna Puhto ja Marko Lysmä. Kuva Paula Kukkonen (Otavamedia Oy).

Yksi vaarallisimmista paikoista, johon arjessa voi joutua, on oma työtuoli. Monella työpaikalla on otettu todesta liiallisen istumisen vaarat ja satsattu työntekijöiden säädettäviin sähköpöytiin. Niin meilläkin.

Työn tekeminen seisten tuntui aluksi piristävältä vaihtelulta. Pian kuitenkin huomasin, että seisomisesta tulee alaselkä kipeäksi.
 
Jotta seisominen ilman kipua onnistuisi, kokeilin erilaisia apuvälineitä. Tasapainolaudalla pysyttely vei liikaa huomiota työnteolta ja vartalonkiertokiekkoa liikutellessa. keho pyörähti pois työn äärestä. Kumpaakaan laitetta ei ole suunniteltu seisomatyöhön, ja sen huomasi.
 
Gymba-aktivointolauta sen sijaan on kehitetty nimenomaan seisomatyöskentelyyn. Tukevaa lautaa on helppo hallita keholla: sen saa liikkeelle kevyesti ja liike on yhtä vaivatonta lopettaa.
 
Aiemmin jo hetken seisominen teki selkäni kipeäksi, mutta Gymballa niin ei käy parin testiviikon aikana. Kevyt keinuva liike voitelee koko kehoa sisältäpäin ja estää kivut.
 
Gymban ideana on antaa liikkeen aktivoida syviä lihaksia. Tämä vilkastuttaa aineenvaihduntaa koko kehossa. Kun laudan kääntää nurin päin, sen päällä voi venytellä. Kireät pohjelihakset tulevat huollettua kuin
huomaamatta.
 
Huomaamatonta kehonhuoltoa
  • Gymba-aktivointilauta on suomalainen keksintö.
  • Se on seisomatyön apuväline, mutta sitä voi käyttää myös kun silittää tai katsoo televisiota.
  • Gymban teho perustuu kehon pieneen ja monipuoliseen liikkeeseen. Se aktivoi erityisesti selän ja vatsan syviä lihaksia.
  • Testien mukaan Gymba-laudan käyttö tehostaa verenkiertoa ja virkistää oloa.
  • Se auttaa lihaskipuihin ja -kireyksiin ja tekee nilkat, pohkeet ja pakarat
  • notkeammiksi.
  • Gymban hinta on noin 179 euroa.

 

RootSys Oy

Suokalliontie 9
01740 Vantaa
p. 0207 545 400

TILAA UUTISKIRJEEMME

Helpdesk

Palvelemme arkisin klo 8-17

p. 020 754 5403
p. 020 754 5400
it-tuki@rootsys.fi
erp-support@rootsys.fi

 

 

Toimistomme kartalla